20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de bekende “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je maandelijks betaalt veel minder zullen zijn dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een telefonie abonnement koopt voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas aanvangen bij €28. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only ben

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Bijna alle mensen betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun belcontract, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een SIM Only abonnement is dat je als consument zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een abonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral ideaal voor de afnemer die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: 20gb SIM Only
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is normaal gesproken sufficient om een zicht te krijgen in je verbruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top