SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een telefoniecontract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je maandelijks betaalt veel lager zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een internet en mobiel bellen abonnement afsluit voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €30zevenentwintig euro. Je bespaart al gauw 50% of meer op de kosten van je telecomabonnement.
sim only vergelijken

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je telefoon zorgen ervoor dat je na de looptijd je smartphone helemaal hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Heel veel klanten betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een SIM Only abonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een telecomabonnement is een telefoniecontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de beller die zo snel mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only maandelijks opzegbaar

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top