SIM Only met plafond | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een contract voor telefonie waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je jaarlijks betaalt een stuk niet zo hoog zullen zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een internet en mobiel bellen abonnement aangaat voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas beginnen bij €29. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je abonnement.
sim only onbeperkt bellen en internet

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je maandelijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only met plafond

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan uitgaven. Een aantal personen betalen namelijk meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een SIM Only abonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral super voor de koper die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only met plafond – Simlockvrije telefoon

SIM Only met plafond – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de mobiele telefoon afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: SIM Only met plafond
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 4 maanden. Dat is denken wij sufficient om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de oplossing om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only met plafond

 

Scroll to top