SIM Only met plafond | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! En ook zeker als je al in het bezit bent van een mooie mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per jaar betaalt een stuk minder veel worden dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een telecomabonnement koopt voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een telefoon pas starten bij €30zesentwintig euro. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only telfort

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je jaarlijkse kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoon regelen dat je na de contractduur je telefoon volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only met plafond

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de uitgaven. Heel veel bellers betalen namelijk meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een telefoon als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoonabonnement is dan vooral super voor de koper die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only met plafond – Simlockvrije telefoon

SIM Only met plafond – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only met plafond
sim only kpn

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telefonie abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is denken wij voldoende om een inzicht te krijgen in je verbruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telefonie abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only met plafond

 

Scroll to top