SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart gebruikt en dus zelf een mobiele telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je periodiek betaalt veel minder veel zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel regelmaat dat je een internet en mobiel bellen abonnement koopt voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €26. Je bespaart al gauw een vermogen op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel bepalen dat je na de looptijd je telefoon helemaal hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de kosten. Ontzettend veel personen betalen vaak meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als klant zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een internet en mobiel bellen abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral super voor de afnemer die zo snel mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een telecomabonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only welke provider
sim only ben

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is over het algemeen sufficient om een een idee te krijgen in je verbruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telecomabonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top