sim only vergelijken mobiel abonnement vergelijken

SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een perfecte mobiele telefoon. Voor een ieder die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een smartphone die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je regelmatig betaalt veel niet zo hoog worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een abonnement koopt voor €10,- tot €20,- per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €29. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je telecomabonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de vaste lasten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de telefoon. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je jaarlijkse kosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je toestel voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan uitgaven. Ontzettend veel personen betalen meestal meer voor het toestel bij hun contract, dan voor hun uiteindelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als afnemer zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al gauw 769 euro. In combinatie met een telefoon met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een SIM Only abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral slim voor de consument die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije een mobile device} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de mobiele telefoon weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only welke provider
sim only onbeperkt bellen en internet

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je smartphone? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type internet en mobiel bellen abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telecomabonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top