Goedkope Sim Only vergelijken 800px

SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende smartphone. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een telecomabonnement waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je af en toe betaalt een stuk lager zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een internet en mobiel bellen abonnement ondertekent voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste abonnementen pas starten bij €27. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je abonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de smartphone. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je periodieke kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de looptijd je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 1 of 2 jaar. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, bespaar je op kosten. De meeste personen betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun werkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk vervelend iets van een abonnement zonder smartphone is dat je als afnemer zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral handig voor de beller die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije gewone mobiele telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract besteld is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van de smartphone verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only welke provider
sim only t mobile

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk internet en mobiel bellen abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de periodieke kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is normaal gesproken voldoende om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere internetbundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top