sim only vergelijken

SIM Only deals | Tips en informatie bij SIM Only abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al zeker als je al in het bezit bent van een mooie telefoon. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te kopen is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een abonnement zonder smartphone is een contract waarbij je uitsluitend een simkaart bestelt en dus zelf een smartphone hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de uitgaven die je regelmatig betaalt ontzettend minder worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een abonnement zonder smartphone koopt voor €9 tot €19 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas aanvangen bij €29. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only tele2

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard abonnement met een telefoon koop je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel bepalen dat je na de looptijd je telefoon voor 100% hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only deals

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, geef je minder aan kosten. Heel veel bellers betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun abonnement, dan voor hun dure gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als consument zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe gewone mobiele telefoon kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de telefoon los zou kopen met een abonnement zonder smartphone is een telecomcontract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral super voor de beller die zo spoedig mogelijk een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only deals – Simlockvrije telefoon

SIM Only deals – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude telefoon liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe telefoon moet kopen: SIM Only deals
sim only

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de maandelijkse abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is in de meeste gevallen voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel MB’s je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere internetbundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract voor telecom omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je gebruiken kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste telecom bedrijven kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only deals

 

Scroll to top