SIM Only met plafond | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Absoluut niet als je al in het bezit bent van een mooie smartphone. Voor diegene die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe luxe telefoon te halen is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telefonie waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je per maand betaalt een stuk minder veel zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas aanvangen bij €29. Je bespaart al gauw veertig procent of meer op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only abonnement

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet willen van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphone met abonnement betaal je je periodieke kosten in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je telefoontoestel regelen dat je na de contractduur je telefoon voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only met plafond

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. Heel veel personen betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement zonder smartphone is dat je als koper zelf over een smartphone moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een willkeurige smartphone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar mobiel abonnement 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een SIM Only abonnement is een contract voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral ideaal voor de klant die spoedig een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telecomabonnement is een telefoniecontract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only met plafond – Simlockvrije telefoon

SIM Only met plafond – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije iPhone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only met plafond
sim only tele2

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 5 maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan prijzen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere MB bundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook telecom bedrijven die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een internet en mobiel bellen abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only met plafond

 

Scroll to top