SIM Only welke provider | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een SIM Only abonnement hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een goedwerkende mobiele telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogenaamde “SIM Only”.

Een internet en mobiel bellen abonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een smartphone hebt. Het grote voordeel hiervan is dat de kosten die je periodiek betaalt een stuk minder hoog zijn dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gebruikelijk dat je een abonnement zonder smartphone aangaat voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €25. Je bespaart al gauw een flimk bedrag op de kosten van je SIM Only abonnement.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard abonnement met een telefoon betaal je je jaarlijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel bepalen dat je na de duur van je contract je toestel voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only welke provider

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de uitgaven. Bijna alle bellers betalen meestal meer voor de smartphone bij hun contract, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk gebrek van een abonnement is dat je als koper zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een telecomabonnement kost een vergelijkbaar smartphoneabonnement 30 euro, wanneer je de iPhone los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal telefoon met abonnement is dan vooral super voor de klant die snel een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een contract in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only welke provider – Simlockvrije telefoon

SIM Only welke provider – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gebruikt is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is besteld, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe smartphone moet kopen: SIM Only welke provider
sim only deals

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk internet en mobiel bellen abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen aantal maanden. Dat is waarschijnlijk voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan bevelen we aan om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere internetbundel te kiesen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je telefoniecontract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een SIM Only abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only welke provider

 

Scroll to top